За печеното кашу с люспа

ное. 29, 2022 | Полезно

Какво е печено кашу със сол?

Соленото печено кашу се приготвя от ядки кашу с копринена кожа, изпечени и смесени с подправки. Соленото печено кашу е специалитет, който често се купува като подарък или за консумация в семейството. Соленото печено кашу принадлежи към групата на хранителните ядки с твърда черупка (ядки), меки и сладки на вкус семена, с високо съдържание на протеини и малко мазнини, така че са вкусни за консумация и много хора ги харесват.

Съставки на солено печено кашу

Соленото печено кашу съдържа много минерали като мед, магнезий и съдържа много мононенаситени мазнини… Освен това соленото печено кашу е богато на енергия и има много ползи за здравето.
Хранителният състав на кашуто в 100 грама хранителни продукти включва: 605 Kcal енергия, 18,4 грама протеини, 28,7 грама глюциди, 46,3 грама липиди, 0,6 грама фибри и витамини като витамин Е (0,9 mg), витамин К ( 34,1 mg) и витамин В6 (0,417 mg).

Ефектът на соленото печено кашу

Помага за предотвратяване на рака

Ядките кашу съдържат проантоцианидини – група флавоноиди, които могат да предотвратят размножаването на раковите клетки и да ги убият. Всъщност проучванията показват, че високото съдържание на мед в кашуто също помага на организма да се предпази от свободните радикали, както и осигурява източник на полезни за организма фитохимикали и антиоксиданти.

Помага за избягване на затлъстяването

Редовната употреба на кашуто води до ефективно избягване на затлъстяването. Кашуто съдържа ненаситени мазнини, които са полезни за организма. Освен това кашуто съдържа много фибри, които подпомагат безопасната и ефективна загуба на тегло, като същевременно осигуряват много енергия за организма. Кашуто също така помага за плавното протичане на метаболизма.

Поддържане на здравето на сърцето

Кашуто е богато на олеинова киселина – тази мононенаситена мазнина, която подобрява здравето на сърцето и понижава нивата на триглицеридите. Освен това магнезият в кашуто помага за намаляване на кръвното налягане и за предотвратяване на сърдечни пристъпи.

Вземи сега

Абонирай се! Вземи -10% за първата си поръчка